Kommunikationsværktøjer for ledere

Kursus: For kommunale ledere og chefer – også fra kommunale selskaber, der ønsker at få styr på de forskelle redskaber i kommunikationsværktøjskassen.

Omfang: En eller flere dage.

Antal deltagere: 10 – 16 deltagere eller efter aftale.

Form: Oplæg, dilemma-øvelser, debat & feedback.

Erfaring: Har lavet kurser om medietræning, krisekommunikation, forandringskommunikation mv for ledere i bl.a. Aarhus Kommune (Teknik og Miljø + Børn og Unge), Ledende sygeplejersker hos DSR, Ledelse hos Esbjerg Havn, Erhvervsakedemi i Kolding (IBA) m.fl.

Kurset bliver strikket sammen efter jeres behov og ønsker ud fra nedenstående oversigt:

Strategisk kommunikation
Brug kommunikation og interessantanalyse til at ændre holdninger og adfærd i din organisation/hos dine brugere. Med udgangspunkt i egne udfordringer, laver vi en plan for, at du når i mål.

Sådan tænker journalister
Bliv bedre til at møde medierne. Forstå den måde medierne tænker på og brug det i din forberedelse, når skal udtale dig. Få tips til, hvordan du kan få dit budskab i medierne.

Skriv klart
Lær hvordan du bliver knivskarp i dit sprog, hvad enten du skriver et notat, en afgørelse, en mail eller et brev. Få personlig feedback og en enkel værktøjskasse med hjem.

Krisekommunikation
Er du klar til at møde medierne, når der opstår en alvorlig krise. En ulykke, en forbrydelse eller alvorlige hændelser, kræver hurtig handling og klare svar. Vi laver en generalprøve, hvor du bliver kastet ud i en mediekrise.

Personlig præsentation
Hvor er du stærk og svag i din personlige præsentation? Er du god nok til at analysere dit publikum og efterfølgende fange dem? Få gode råd og afprøv dem på dagen.

Skærmtræning
Her får du træning i at være ”på” ift. medier, medarbejdere, borgere, møder mv. Med fokus på en konkret cases bliver du videooptaget og efterfølgende evalueret.

Bedre mødeledelse
Det handler om klar mødekommunikation før, under og efter mødet. Det skal være klart, hvad der skal snakkes om, hvad der skal besluttes og hvor meget tid der til rådighed. Mødelederen skal være klar på sin rolle og tage ansvar og sikre, at alle kender deres roller.