Få mere ud af borgerinddragelse

Rådgiver og holder kurser/workshop om planlægning af den vellykkede
inddragende proces i kommuner, regioner, forsyningsselskaber, boligforening og andre foreninger mv.

Har i september 2020 udgivet håndbogen: Borgerinddragelse i praksis

Læs anmeldelse i Danske Kommuner

Kurser/workshop om borgerinddragelse:

Vellykket borgerinddragelse kræver strategisk ledelse: 3-4 timers digital workshop om strategisk ledelse af inddragende processer med udgangspunkt i jeres organisation og egne eksempler. Få et tilbud på et skræddersyet forløb.

Sådan aktiverer du borgerne når I holder digitale borgermøder

Få mere ud af borgerinddragelsen

Bogens forord:

Vellykket borgerinddragelse kræver grundig forberedelse, god tid og masser af kommunikation.

Bogen guider jer gennem hele processen med at inddrage borgere, brugere eller medlemmer. Med konkrete anbefalinger, eksempler, dilemmaer, ideer til metodevalg og tjeklister er der masser af inspiration til alle faser – før, under og efter.

Udgangspunktet i bogen er, at det løfter kvaliteten af de fleste projekter at lytte og inddrage undervejs. Og at forberedelse er afgørende for resultatet. Der findes ingen hurtige genveje eller færdige skabeloner. Alle processer er unikke og kræver god tid og forberedelse.

En store del af forberedelsen handler om at arbejde med målgrupper, forventningsafstemning, formidling og kommunikation. Også i dialogen med borgerne er der brug for kommunikationsværktøjer.

Denne bog har særlig fokus på, hvordan de forskellige kommunikationsredskaber kan bruges i inddragende processer: Skarp og enkel formidling, målgruppeanalyse, kommunikationsplanlægning, strategisk kommunikation, præsentation, mødeledelse mv.

Bogen henvender sig til kommuner, regioner, forsyningsselskaber, boligselskaber, organistioner, foreninger og andre, som ønsker at arbejde med inddragende processer.

De fire kapitler beskriver i kronologisk rækkefølge en inddragende proces: Forberedelse, metodevalg, mødet med borgerne og bearbejdning af input. Teksterne er enkle, korte og krydret med eksempler. De enkelte emner er forsynet med opsummerende faktabokse med hovedpointer. Det giver et hurtigt overblik.

Som forfatter til bogen har jeg trukket på min erfaring og viden som underviser og rådgiver i strategisk kommunikation og mødeledelse, og som udvalgsformand i Skanderborg Kommune gennem tre byrådsperioder, hvor jeg har medvirket i et utal af borgermøder og inddragende processer.

Det er mit håb, at bogen kan inspirere til mere og bedre borgerinddragelse.

———————-

Bestil bogen her: Borgerinddragelse i praksis

Anmeldelse i Danske Kommuner, november 2020:

573CD12E-21DB-4848-9BBA-DF1C21993018

 

Claus Leick er kommunikationsrådgiver, kursusleder og planudvalgsformand i Skanderborg. Har lang, praktisk erfaring med alle værktøjerne inden for proces, kommunikation og mødeledelse. Har haft borgermøder og dialog tæt på egen krop de sidste ti år – både de gode, de mindre gode og dem, som man helst vil have været foruden.